Илиан Илиев: "Доволен съм от себераздаването"

За дербито с Берое от 1-ия кръг

Старши треньорът на Верея Илиан Илиев коментира представянето на тима си в старозагорското дерби с Берое от 1-ия кръг на Първа професионална лига, завършило 0:0. 
"Не се получи особено красив мач откъм футболни достойнства, но пък имаше доста борба. Доволен съм от себераздаването на футболистите си, но имаме резерви в офанзивен план. Имаше доста битка, доста единоборства. В последните 30 метра имаше доста брак и прибързаност", заяви Илиев и сподели каква според него е причината за този развой.
"И двата отбора не сме имали много време, а пък имаше и малко повече напрежение. Отборите се раздадоха малко повече в дефанзивен план. Не съжаляваме. Нашата идея беше да започнем така и да пуснем по-креативни хора. Но контузията на Бенгюзов и червения картон ни промениха плановете", сподели Илиев.
"Ние трябва да променим нещо, миналата година отборът се представи достойно и имаше шанс за Европа, но отборът играе прекалено много назад. Почти винаги сега пресирахме Берое в тяхната половина и когато отнемеш топката и първият ти пас е назад, не е добре. При отнемане на топката трябва да подаваме първия пас напред. Имаше ситуации и за двата отбора, неособено красив мач, но предвид залога е нормално", добави Илиев и се върна на проблемите в атака на тима си.
"Хубаво е, че не допуснахме гол, лошото е, че не вкарахме. Липсваше ни пасът напред, доста повече се работеше за физическото състояние на играчите, не остана време за работа в офанзивен план. Мачовете се решават в тези последни 30 метра, имаме хора с идеи, но контузията и червеният картон ги промениха", завърши Илиан Илиев.

Източник: fcvereya.bg