В Пловдив стартира четвъртият Монтесори курс

Мисия Пловдив

18-07-2017, 10:15

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Включени са и учители от цялата страна

Нови 10 общински учители ще бъдат обучени в четвъртия курс по метода „Монтесори“, който вече стартира. За първи път ще бъдат включени преподаватели от други градове. В рамките на няколко месеца те ще придобият знания и умения, с които ще приложат най-популярния педагогически метод за предучилищно обучение.

От началото на учебната 2017/2018 година Община Пловдив ще въведе иновативния подход в 10 нови групи в шестте пилотни детски градини, а общият брой на обучаваните и възпитавани децата по него, ще достигне 500.

Обучението на учителите се провежда от екип от експерти на Нов български университет по специално разработена за целите на проекта програма. Това стана възможно, след като се сключи меморандум за сътрудничество между НБУ и Община Пловдив, съгласно който град Пловдив става образователен център за обучение по Монтесори за педагози от цялата страна.

„Програмата за въвеждане на Монтесори педагогика в детските градини е важна част от стратегия за реформа на образователната система в Пловдив.  Уменията на 21-и век и модернизирането на учебния процес са основните ни приоритети“, посочи заместник-кметът Стефан Стоянов. „В края на месец юли ще бъде приета и цялостна „Стратегия за развитие на образованието в община Пловдив за периода 2017 – 2022 г.“, допълни още той.

Първите успешно завършили обучението по „Монтесори“ учители от началото на календарната 2017 година започнаха ежедневна работа с 250 деца. Към момента по програмата са обхванати 90 педагози от ДГ „Майчина грижа“, ДГ „Мирослава“, ОДЗ „Буратино, ДГ „Велимира“, ДГ „Мир“ и ДГ „Марица“.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен