Пловдив почете рождението на Васил Левски

Мисия Пловдив

18-07-2017, 12:19

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Нашето драгоценно Отечество ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието

Пловдив почете рождението на Васил Левски. На днешния ден пред паметника на Апостола на свободата на Бунарджика пловдивчани, народни представители, областният управител, председателят на Общинския съвет, заместник-кметове, кметове на райони, общински съветници изразиха своето уважение пред делото на един от най-великите българи, отдал живота си на най-великата кауза - Освобождението на България.
"Аз съм обещал на Отечеството си жертва за освобождението му, а не да бъде кой знае какъв. Там нека съди народът, а не да давам глас за себе си. Какво искам повече като гледам Отечеството ми да е свободно? Такова нали ми е предначертанието днес за него - не да видя себе си на голям чин, но да умра братко... Нашето драгоценно Отечество ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието, така щото да бъдем равни на другите европейски народи." се казва в словото на водещият на празника Златко Павлов.
Слово за подвига и саможертвата произнесе Недялко Славов, носител на Националната награда „Христо Г. Данов“ за 2017 година.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен