Изтеглят авариралия самолет. До час летище Бургас ще е отворено

Животът

18-07-2017, 12:54

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Самолет излезе от пистата на летище Бургас

При инцидента, който стана точно в деня на годишнината от атентата в Бургас, няма пострадали

До час ще бъдат възстановени полетите на летище Бургас, след като тази сутрин самолет на авиокомпания Travel Service излезе от писта при кацане на аеропорта, съобщиха от аерогарата. Машината е изпълнявала полет от чешкия град Бърно.
Предприета е незабавна евакуация на всички 178 пътнициНяма пострадали при  инцидента. По данни на "Фрапорт" самолетът се е приземил аварийно. Причините за това все още не са известни. Случаят ще се разследва от  Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация". Свалените пътници изчакват в Терминал 2.
Към момента летището в Бургас остава затворено за полети. Летищните власти изтеглят авариралия самолет на безопасно разстояние. Въздушният трафик е пренасочен към Летище Варна. От бургаския аеропорт обаче уверяват, че най-късно до 14.00 часа полетите се възстановяват. 
На днешната дата се навършват пет години от атентата на летището в Сарафово, станал на 18 юли 2012 г. Тогава в късния следобед взрив, скрит в раницата, избухна в автобус с израелски туристи. Загинаха шестима души, сред които българският шофьор Мустафа Кьосов. 37 души бяха ранени.

По този попвод тази вечер, както всяка година ще се състои възпоменателна церемоня пред издигнатия преди две години мемориал на летището.