Рехабилитират улици в Ген. Тошево

Добруджанци

20-07-2017, 10:46

Снимка:

Община Ген. Тошево

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Комисията за защита от дискриминация с приемен ден в Ген. Тошево

Започна и полагането на изкуствени неравности

В началото на тази седмица стартираха дейностите по строителството на изкуствени неравности и повдигнати пешеходни пътеки по общинската и републиканската пътна мрежа на територията на община Генерал Тошево.

След като през месец септември миналата година бяха изградени общо 29 съоръжения от двата типа – 9 в град Генерал Тошево и общо 20 в селата Кардам, Конаре, Преселенци, Спасово, Малина, Равнец, Сноп, Житен, Росица, Изворово и Къпиново, сега на територията на цялата община ще бъдат изградени нови 16. Четири ще бъдат повдигнатите пешеходни пътеки. Две от тях ще бъдат в град Генерал Тошево – в централната градска част и по една ще има в селата Василево и Пчеларово. Изкуствените неравности, които ще бъдат изградени са общо 12. Две от тях ще бъдат по улица “Витоша” в града, а останалите в селата Люляково – 1, Преселенци – 1, Горица – 2, Великово – 2, Сираково – 2, Сърнино – 1, Бежаново – 1.

Дейностите по определяне местата за поставяне на съоръженията по общинската и републиканската пътна мрежа са съгласувани с Агенция “Пътна инфраструктура”, както и със сектор „Пътна полиция” в МВР – Добрич.

В същото време започна и вторият етап от рехабилитацията на улиците в Генерал Тошево. През месец септември миналата година след обстоен анализ и оглед на място специална комисия определи общо 15 улици, които трябваше да претърпят частичен или цялостен ремонт. Половината от тях бяха отремонтирани, а сега започва и вторият етап от изпълнението на плана. В него влизат улиците „Първи май”, „Тодор Рачински”, „Димитър Дончев”, „Владимир Комаров”, „Елин Пелин”, „Йордан Йовков” и „Черно море”. За рехабилитацията на тези улици са предвидени 250 000 лева от бюджета на Община Генерал Тошево за 2017 година.

Фирмата-изпълнител на пътно-строителните дейности е осигурила няколко работни бригади с цел оптимизиране на предвидените дейности – фрезоване, засмоляване и полагане на асфалт.