Гергана Микова присъства на откриването на нови пътни връзки

На възел "Плодовитово"

Областният управител Гергана Микова присъства днес на откриването на новоизградените пътни връзки на пътен възел „Плодовитово” на автомагистрала „Тракия”.  На събитието присъстваха и министърът на МРРБ Николай Нанков, директорът на Агенция пътна инфраструктура Дончо Атанасов, кметът на с. Братя Даскалови Иван Тенев, кметове и жители на села от региона, представители на фирмата-изпълнител на обекта.

Строителството на двете връзки на съществуващия пътен възел „Плодовитово“ в посоките Бургас - Оризово (Плодовитово) и Плодовитово (Оризово) – София, започна през май. Съоръжението бе построено само за 45 дни. В пътните връзки са инвестирани 1.070 млн.лв. С тяхното изграждане се осигурява връзката на транспортните потоци, движещи се по магистралите „Тракия“ и „Марица“ от Бургас, Свиленград и София и общините Първомай, Чирпан и Братя Даскалови, както и връзката с път II-66 Плодовитово - Чирпан - Стара Загора.

Обектът бе открит от министър Нанков, който плисна менче с вода и поздрави хората от региона с дълго чаканата придобивка. Той пожела леко и безаварийно пътуване на шофьорите, преминаващи по новите пътни връзки.