Възнагражденията на медицински сестри и лекари в община Добрич се увеличават

По информация на КНСБ

Възнагражденията на медицинските специалисти и педагозите във функция "Здравеопазване" в община Добрич се увеличават от юли, съобщиха от Регионалния съвет на КНСБ, цитирани от БТА. Това стана ясно след приключилите преговори с кметската управа за изпълнението на общинския бюджет през първото полугодие на 2017-а. Заплатите на медицинските сестри и педагозите в детските ясли вече достигат 620 лева, отбелязвайки ръст със 7.6 на сто. 
Възнагражденията на медицинските сестри и лекарите в здравните кабинети на учебни заведения се увеличават с 6 на сто, посочват от КНСБ за подписания от синдиката, КТ "Подкрепа" и кмета на общината анекс на договор. Ръстът е постигнат чрез преструктуриране на детските ясли, както и от икономии на бюджетни средства в дневните центрове за деца и възрастни с увреждания, яслите и здравните кабинети в детски градини и училища.
Икономии са направени и в общинското предприятие "Устойчиви дейности и проекти", което ще позволи заплатите на заетите в т. нар. синя зона да бъдат вдигнати с 5 на сто от 1 август, информират от КНСБ.
През октомври синдикатите и общината ще направят нов преглед на изпълнението на бюджета, за да бъдат реализирани социални плащания на заетите, които са отложени за последното тримесечие на годината, посочват от регионалния съвет на КНСБ.