Промени в движението заради подмяната на водопровод в ж.к.“Изток“ в Казанлък

От днес до 31 юли

Община Казанлък продължава работа по следващия етап на проект „Реконструкция на част от водопроводната мрежа на ж.к.“Изток““.  В тази връзка със заповед на Кмета Галина Стоянова се въвеждат нови промени в организацията за безопасност на движението /ВОБД/  от 20.07.2017 год. до 31.07.2017 год. :

- ул.„Кремона“, в участъка от ул.„Капитан Петко войвода“ до ул.„Фукуяма“ ще бъде затворена за движение в двете посоки, с изключение на автобусите от маршрутното разписание  на автобусна линия № 1 и автомобилите на РС „ПБЗН“ и ЦСМП;

- ул.„Сент Ерблен“, в участъка от ул.„Кремона“ до ул.„Олимпиада“ ще бъде затворена за движение в двете посоки;

- Променя се маршрутното разписание на автобусна линия №13 в района на ж.к.“Изток“: автобусите ще се движат по ул.„Капитан Петко войвода“ от ул.“Олимпиада“ до бул. „Княз Александър Батенберг“ (вместо движението по ул.„Сент Ерблен“ и ул. „Надканижа“).

- Въвежда се временен режим на движение на МПС по обходните улици: ул.„Петьо Ганин“, ул.„Надканижа“, ул.„Верия“ и ул.„Олимпиада“ - към съществуващата улична мрежа в ж.к.“Изток“ - гр. Казанлък.

Временното спиране на водоподаването се публикува на интернет страницата на „ВиК“ ЕООД Стара Загора, раздел „Аварии и ремонти“.

За да осигури по-чиста питейна вода за жителите на квартала Община Казанлък сключи споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за финансиране на дейностите до 550 000 лв. от средствата за капиталови разходи на министерството за тази година.

Работата по подмяната на старата мрежа с нови тръби в ж.к.“Изток“ предшества дейностите за най-мащабния общински проект за 2017г. - за обновяване в квартала. Предстои асфалтиране на 4 улици и изграждането на 2 междублокови пространства, за което Община Казанлък е осигурила финансиране за над 5,5 млн. лв. Безвъзмездната финансова помощ на стойност 5 655 048,59 лв., с ДДС, предназначени изцяло за ж.к.“Изток“ е от Европейския фонд за регионално развитие - в размер на 4 806 791.31 лв. и 848 257,28 лв. - национално финансиране. Срокът за изпълнение на всички дейности е 24 месеца, считано от датата на подписването на договора - 08.12.2016 г.

Проектът предвижда реконструкция и рехабилитация на четири улици, прилежащите им тротоари и осветление - ул.„Капитан Петко Войвода“, ул. „Сент Ерблен“, ул. „Верия“; ул.„Кремона“ и възстановяване на две междублокови пространства (зони):

„Зелена площ/зона за отдих 1 (Междублоково пространство) с граници: запад – ул. „Капитан Петко войвода“; юг – ул. „Кремона“; изток – ул. „Сент-Ерблен“ и север – Зона 2 до границите, включващи вътрешноквартални улици и площи, северно от бл. 19 и бл. 20 и „Зелена площ/зона за отдих 2 (Междублоково пространство) с граници: изток – до границата на бивша ДГ № 22; юг – Зона 1; север – до бл. 26 и до ул. „Толияти“; запад – вътрешноквартални улици пред бл. 23 и пространството, западно от бл. 26 до ул. „Капитан Петко Войвода“. На територията на двете междублокови пространства ще бъдат изградени кътове за отдих и игра, реконструкция на вътрешноквартални улици, оформяне на джобове за контейнери, реконструкция и рехабилитация на вътрешноквартални пешеходни алеи и тротоари, възстановяване на тревни площи и цветни градини, изграждане на енергоспестяващо улично и парково осветление, изграждане на новопроектирани детски площадки, фитнес съоръжения и спортни площадки.