Пуснаха тайно шведа, изритал камериерка

Крими

21-07-2017, 13:02

Снимка:

Дарик Бургас

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съдът не вярва на сълзи: Шведът, ритнал камериерка, в ареста

Районният съд в Несебър няколко пъти отхвърли молбата му за освобождаване от ареста, бургаските магистрати го освободиха под "домашен арест"

Шведът Ралф, който изрита в лицето камериерка в Слънчев бряг е освободен от ареста. 

Въпреки, че Районн съд - Несебър на няколко пъти отказа домашн арест и подписка, бургаскит магистрари са пуснали биячът. 

"Производството е по чл. 256, ал. 4, вр. чл. 341 от НПК, което регламентира, че по искания относно мярка за неотклонение „Задържане под стража“, първоинстанционният съд разглежда делото в открито заседание, но определението подлежи на обжалване, обясниха от Окръжния съд в Бургас. От съда цитираха член на НПК, според който: „Съдът, който е постановил определението, може сам да го отмени или измени в закрито заседание. В противен случай съдът изпраща на въззивната инстанция делото заедно с постъпилата частна жалба или частен протест.“
От там мотивираха решението си още, че е възможно е въззивният състав да реши да разгледа делото и в открито съдебно заседание, с участие на страните и тогава срокът за разглеждане на делото е не повече от месец. "Тази възможност се прилага по изключение, когато съдебният състав е преценил, че е необходимо да се съберат нови доказателства, да бъде назначена експертиза или на всяка цена да се изслушат присъствено страните", обясниха още бургаските магистрати.
Пред Дарик радио Бургас, Районният прокурор на Несебър Радост Бошнакова обясни, че е останала силно възмутена от решението на съда да пусне под домашен арест на закрито заседание шведа Ралф Сундберг.