Родители oстанаха доволни от курса Първи грижи за новороденото

Животът

21-07-2017, 16:54

Снимка:

УМБАЛ Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Съветите бяха ценни и придружени с подробни обяснения и примери

Поредното издание на курса „Първи грижи за новороденото” за бъдещи и настоящи родители се проведе на 8 юли в Пловдив. Практическата лекция традиционно бе водена от неонатолога д-р Диана Аргирова и се реализира в партньорство от Център за обществена подкрепа „За деца и родители“ на фондация „За Нашите Деца“ и УМБАЛ Пловдив.
В рамките на 4 часа, д-р Аргирова запозна бъдещи майки и татковци с особеностите около грижите за едно новородено. Имаше и практически демонстрации с бебе-кукла, чрез които д-р Аргирова нагледно показаха на родителите как да къпят, обличат и сменят памперса на своето бебе. Участниците слушаха с интерес и активно задаваха въпроси по темите, които ги вълнуваха: „Как да се предпазва пъпа на бебето?“, „Необходима ли е възглавница за кърмене?“, „Кога да започне гимнастиката на бебето?“, „Опасни ли са коликите за бебето?“, „Трябва ли да спи бебето по корем?“, „Кога да се отдели бебето от стаята на родителите?“.
Д-р Аргирова с усмивка разясни на родителите всичко, което ги интересуваше, за да бъдат те максимално подготвени и да посрещнат нуждите на свето бебе по най-добрия начин.
В края на обучението, родителите изразиха своята благодарност и удовлетвореност от курса: „ Д-р Аргирова е компетентен специалист. Съветите бяха ценни и придружени с подробни обяснения и примери“, „Лекцията беше полезна и изчерпателна. Като бъдещ баща научих как да се грижа за бебето и да помага в грижите“. Те благодариха на д-р Аргирова за достъпния и приятен начин, по който е провела това така необходимо обучението и изявиха силно желание да посетят още лекции, свързани с отглеждане на новородено.
Някои допълнителни коментари от доволните участници в курса:
„Прекрасно отношение. Изключително полезна лекция с много добра организация! Ще препоръчам на приятели и ще посетя и други лекции!”
„Лекцията ми беше полезна, тъй като след един месец очакваме бебе. Научих много неща, които не знаех за първите грижи около бебето. Дамата, която водеше лекцията беше усмихната и обясняваше изчерпателно. Ако се провеждат други обучения до термина ми, с удоволствие бих дошла, на каквато и тема да е.“ Снимка на Деня

Щрихи от Плевен