Варненски данъчни с надупчени гуми след проверки в Шабла

Крими

22-07-2017, 12:20

Снимка:

pixabay.com

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Две коли осъмнаха на джанти, а една е с надупчени гуми със шило

От началото на летния сезон от приходната агенция са извършили близо 2000 проверки в курортните комплекси

Данъчни инспектори от Варна се оказаха с надупчени гуми на служебните автомобили след проверка на търговски обекти в Шабла миналата седмица. 
Колите били нападнати от неизвестен засега извършител докато в това време служителите на Националната агенция по приходите извършвали проверки за данъчни нарушения в заведения и магазини. Полицията вече води досъдебно произиводство по случая. Това стана ясно на среща на Областния координационен център по туризъм във Варна с участието на вицепремиера Валери Симеонов, предаде репортер на Moreto.net.
От началото на летния сезон от приходната агенция са извършили близо 2000 проверки в курортните комплекси по Северното Черноморие. С изключение на прецедента в Шабла, инспекторите отчитат по-малко нарушения от страна на бизнеса в сравнение с миналата година.
По време на срещата днес, шефът на Инспекцията по труда в морската столица Иван Иванов също отчете, че засилените проверки имат дисциплиниращ ефект спрямо бранша. Той обаче също припомни, че преди седмици собственик на заведение във Варна ще отнесе глоба от 20 000 лева за проява на агресия към служители на институцията.

Източник: moreto.net