Издирвана 16-годишна германка е станала член на "Ислямска държава"

Идентифицирана е 16-годишната германска джихадистка, открита в Мосул

Идентифицирана е 16-годишната германка, заловена заедно с жените бойци на Ислямска държава в иракския град Мосул, потвърдиха представители на германската провинция Саксония, цитирани от ДПА и Асошиейтед прес.
Прокуратурата в град Дрезден, столица на източната провинция, потвърди, че момичето е било идентифицирано и получава помощ от германското посолство в Ирак. Името на момичето е Линда В., съобщава АП. 

Екстремистите от Ислямска държава бяха прогонени от втория най-голям иракски град Мосул по-рано този месец след тежка кампания, получила подкрепата на САЩ. Голяма част от града е в руини, припомня ДПА.
Дни след като си върнаха града, иракските сили за борба с тероризма задържаха 20 джихадистки от тунел, открит под Стария град на Мосул. Появиха се съобщения, че сред тях има германска тийнейджърка, припомня ДПА. Дрезденската прокуратура отказа да потвърди това, отбелязва АП.

Смята се, че 16-годишното момиче е от малкия град Пулшниц, разположен на североизток от Дрезден и е изчезнала през 2016 година, малко след като приела исляма. Вероятно е поддържала контакти по интернет с поддръжници на Ислямска държава, съобщава ДПА. Прокуратурата отказа да потвърди тази информация, както и дали тя се е била на страната на групировката, подчертавайки, че нямат информация за нея след пристигането й в Истанбул преди година, съобщава АП.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"