Министър Красимир Вълчев се срещна с кмета Стоилов

Мисия

23-07-2017, 09:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев посети Русенския университет

Градоначалникът представи напредъка и визията за модернизация на образователната инфраструктура с безвъзмездни европейски средства

Вчера е проведе работна среща с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, на която присъстваха още кметът на Община Русе Пламен Стоилов, народните представители Пламен Нунев и Светлана Ангелова, председателят на ОбС-Русе проф. Христо Белоев, директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова и началникът на отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Сашо Щерев.

       Участниците в дискусията представиха пред министър Вълчев обзор на образователната структура в Община Русе, както и напредъка и визията за развитие по различни направления в сферата на образованието и науката.

Стоилов разказа за единствената практика в страната, действаща вече трета година в Община Русе, която е ефективен инструмент за насърчаване и стимулиране на образованието - изградената формула за разпределение на средствата за училищата на база постигнатите резултати над средното за страната ниво от зрелостните изпити и от външното оценяване. Той представи също напредъка и визията за модернизация на образователната инфраструктура с безвъзмездни европейски средства и заяви,  че основна цел е във всички учебни заведения да бъде извършен ремонт и да бъдат приложени мерки за енергийна ефективност.

Сред засегнатите теми още бяха възможностите за изграждане и развитие на Центрове за компетентност и въвеждането на електронна информационна система за прием за всички учебни заведения.

       В края на срещата, Стоилов подари на Вълчев картина, изобразяваща Доходното здание с благодарност за доброто сътрудничество и продуктивния диалог.

       Министърът на образованието и културата разгледа централната градска част и след това проведе среща с ръководството на РУ „Ангел Кънчев”.