Лятна филмомания показва екстремни спортове в Банско

Фестивалът ще се проведе от 26-ти до 29-ти юли

"Лятна киномания под звездите", фестивалът, който събира любителите на доброто планинарско кино в Банско, това лято ще се проведе от 26-ти до 29-ти юли. Не случайно се нарича така, защото и този път прожекциите му ще бъдат на централния площад в курортния град - под звездите.

За Blagoevgradutre.bg директорът на фестивала Петър Атанасов заяви: Ще покажем 13 филма - от Австрия, Мексико, Канада, Сащ, Италия, Франция, Великобритания, Дания. С филмите ще отидем до изключително интересни места - от Африка до Антарктида, от Мадагаскар до Алюрските острови и др. Тези филми показват всички модерни активности и екстремни спортове, които вълнуват съвременния човек - екстремни ски, водни спортове, катерене, алпинизъм, ходене по въже и др. Стараем се да покажем една програма, която да отговаря на лятното настроение на хората, които по това време ще бъдат в Банско.

Blagoevgradutre.bg: Как става подборът на филмите?

Петър Атанасов: По принцип става от филмите, които се показаха на фестивала БанскоФилмФест миналата година. В програмата тогава имаше около 120 филма - изключително интересни и много разнообразни. Трудно избрахме от цялото това многообразие само 13 филма. Ето някои от заглавията: "Надпревара с Ниагара", "Човек от снеговете", "Затъмнение", Мощта на реката", "3 000 чаши чай" - за мисионера и благодетеля Грег Мортенсън и др. Надяваме, че филмите ще заинтригуват нашите зрители в Банско".

"Лятна киномания под звездите" в Банско наближава. Има какво да очакваме!