Преди „Дунав“ – „Берое“

Тази вечер от 20:30 часа.

Тази вечер „Берое“ излиза във втори официален двубой за новия сезон на родното първенство. Съперник е съставът на „Дунав“ (Русе), а срещата ще се играе на стадиона в крайречния град. Главният арбитър на двубоя Драгомир Драганов от Варна ще даде първи съдийския сигнал точно в 20:30 часа.

 За двубоя утре „Берое“ няма да може да разчита  контузените Пламен Тенев и Антон Карачанаков. През седмицата Ерик Почански се раздели с клуба. Карлос Охене се завръща в разширения състав след изтърпяно наказание.

Ето групата на „зелените“ за двубоя:

Душан Перниш, Михаил Михайлов, Асен Георгиев, Веселин Пенев, Георги Динков, Емин Ахмед, Камен Хаджиев, Матеус Леони, Милен Желев, Павел Виданов, Педро Еуженио, Борислав Цонев, Кохей Като, Мартин Райнов, Денислав Станчев, Драгош Фиртулеску, Серджио Негрут и Карлос Охене.

Драгомир Драганов от Варна е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Диян Вълков  и Александър атанасов  – и двамата също от варна. Допълнителни асистент-рефери саРумен Хрустов от Плевен и Никола Петров от Ловеч, а четвърти съдия е Даниел Ников от Габрово. Делегат на БФС е Георги Мирчев от Варна, а Георги Нарлев от Силистра ще оцени работата на съдийството.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Дунав“ 17 пъти, а 14 са победите на сметката на „драконите“. 10 са двубоите завършили без победител, а головата разлика е 64:47 в полза на „Берое“. 21 са срещите в Русе, където „Берое“ имат 4 победи, „Дунав“ 12, а равенствата са 5. Най-честият резултат в двубоите между тези съперници е 0:0 (5 пъти), слеван от 2:0 за „Берое“(4 пъти), 1:0 и 2:1 за „Дунав“ (също 4 пъти).

Източник: beroe.bg