Трябват само 9 хиляди лева за да се спаси Светко

Датата на определения преглед е в началото на септември. Лечението след това ще бъде проведено в Германия

Семейството на малкия Светослав Сандов ви моли от сърце за помощ. Усложнение след ваксина е довело до парализа на крачетата на двегодишното детенце от Бургас и не му достигат 9 000 лева, за да замине на лечение. Датата за приемането е само след месец, а същевременно състоянието на Светко се влошава с всеки изминал ден.
Нещастието на семейство Сандови започва преди около година. До тогава те се радват на живота с новороденото си детенце Светко и заедно с него откриват света отново. По ирония на съдбата именно 1 юни 2016 година, Деня на детето се оказва последният нормален ден за него. На 2 юни му била поставена задължителната ваксина „Пентаксим“.
„Беше на 3 юни вечерта към 21:15 часа, когато играехме всички и той се опита да стане, но не можа. Ние си помислихме, че си е навехнал крачето, но кракът му започна все повече да се обездвижва. Прпиеха ни в Спешното, където детето вече не можеше да си стои на двата крака. Приеха ни в Инфекциозно отделение“ – разказват отчаяните родители -
„В началото не знаеха какво му има. Според лекарите той е получил лека форма на полиомиелит. Първата седмица – нищо, втората седмица започна да иска да пълзи, но не като бебе, а като гъсеница. Придърпваше се с таза от кръста нагоре.“ Година по-късно Светко все още е с парализиран десен крак, като успява да се придвижва само чрез лазене.
След безкрайно ходене по болници, в България лекарите така и не се ангажират да дадат точна диагноза за състоянието на детето и отричат ваксината като причина. Надежда на родителите дават само клиники в чужбина. На семейството са нужни още 9000 лева, за да замине за диагностика в клиника в Белгия.

Датата на определения преглед е в началото на септември. Лечението след това ще бъде проведено в Германия. Можете да помогнете на Светко чрез дарение на специално откритата за целта сметка.
Титуляр на сметката: Светослав Кристианов Сандов
Сметка: BG84BPBI79374022802801