Трима загинаха при катастрофа с български микробус в Унгария

Шестима са ранени, мъж на средна възраст е в критично състояние

Трима души загинаха в катастрофа с български микробус в Унгария, съобщава БНТ. Според румънски медии, жертвите са румънци. Катастрофата е станала близо до град Бихор-керестеш, в източна Унгария. Шестима са ранени, мъж на средна възраст е в критично състояние. Сред жертвите и ранените няма български граждани. Един от пострадалите ще бъде транспортиран в болница в град Дебрецен. Местната полиция изяснява причините за тежкия инцидент.
Катастрофата на микробус с българска регистрация и полски камион е станала рано тази сутрин, на магистрала номер 42 край град Бихоркерестеш. Засега причините за инцидента се разследват. Според информацията на унгарската телевизия, трима пътници в микробуса са загинали и шестима са ранени.Жертвите са две жени и един мъж. Според румънски медии, жертвите са румънци. Вестник "Адевърул" в северната ни съседка пише, че микробусът е превозвал деветима души от Великобритания към Румъния.
Говорител на болницата в Дебрецен заяви, че мъж на средна възраст е с тежки рани по лицето и гръдния кош и е в интензивното отделение в критично състояние. Друг мъж е бил опериран и животът му е извън опасност. В друга болница, в град на 35 километра от Дебрецен са настанени други трима пострадали, двама от тях тежко. Единият е със счупен таз, а другият с мозъчни травми.
Няма загинали и пострадали български граждани при катастрофата в Източна Унгария. Това е информацията на българското посолство в Будапеща, получена от унгарските власти, съобщават от пресцентъра на МВнР.