ОИЦ – Добрич с изнесена приемна в община Шабла

Близо 20 са гражданите, проявили интерес

В последните дни на месец юли, Областен информационен център – Добрич проведе изнесена приемна в община Шабла.

Целта на събитиетобе популяризирането на актуални и предстоящи процедури по програмите, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ).

По време на изнесенената приемна експертите от центъра информираха и консултираха проявилите интерес местни граждани и общински служители относно възможностите за финансиране на проекти с европейски средства по Оперативните програми.

Конкретно бяха разяснявани актуалната процедура по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ - „Разработване на продуктови ипроизводствени иновации“. По програмата за развитие на селските райони (ПРСР) вниманието бе насочено към предстоящия прием по подмерки:

-  4.1.2. „Инвестиции в земеделски стопанства по Тематичната подпрограма за развитие на малки земеделски стопанства“, която се очаква да стартира през м. август

-  4.2 „Инвестиции в преработка/ маркетинг на селскостопански продукти“, с очаквам прием през м. септември – октомври.

- 6.1. „Създаване на стопанства на млади фермери“, с очакван прием през м. август.

-  6.4.1 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“, с очакван прием през м. декември.

Близо 20 са гражданите, проявили интерес и консултирани по време на изнесената приемна. Пред екипа на центъра, общински служители споделиха, че имат интерес за изграждането на нов социален център в града, както и извършването на ремонтни дейности в детски градини и местната поликлиника. Насочени са усилия и в реализирането на проект за изграждане на плувен басейн.

В същото време, служители на Община Шабла споделиха, че продължават активна си работа по програмите ИНТЕРРЕГ и Програмата за развитие на селските райони за реализиране на бъдещи проекти.