Мюзикълът „Тримата мускетари” на брега на Балчик

Добрич Лайф

27-07-2017, 08:53

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тримата мускетари обикалят света с яхта "България"

„Котките” превземат Двореца

Ованес Торосян в ролята на Д`Артанян

Четвъртото поредно представление за тази година, което Държавна опера - Варна реализира съвместно с ДКИ КЦ "Двореца" на плажната ивица,  в красивия балчишки залив.

Мюзикълът „Тримата мускетари” е  написан от сина на легендарния Исак Дунаевски, Максим Дунаевски, по великия приключенски роман на Александър Дюма – баща. На 4 август 2017, 21.00, „Тримата мускетари” ще излязат и на открита сцена "Двореца". За ролята на Д’Артанян е ангажиран известният театрален и филмов актьор Ованес Торосян.

Самият той казва:

"Бях на 13 години, когато с известна досада прочетох романа. Не бях голям привърженик на четенето, а и в Армения съм израснал с легендарния руски филм „Д`Артанян и тримата мускетари”. С по-големия ми брат Тигран Торосян, който също стана актьор и също живее в България и двамата ми братовчеди, които останаха в Армения, непрекъснато разигравахме историята на мускетарите. Тигран беше Портос, аз – Арамис, фехтовахме се с пръчки, батковците ни режисираха, непрекъснато измисляхме нови приключения и в сравнение с тях книгата ми се видя като досадно упражнение. Сега, когато отново чета текста, погледът ми е съвсем различен. След първата репетиция изпитах особено чувство, сякаш се връщам в детството. Мисля, че днес младите хора имат нужда от герои, искат да бъдат герои, но не знаят как да бъдат герои. Аз също искам да бъда герой и в някаква степен за времето на представлението ще бъда герой. Това ми харесва."

 Мюзикълът „Тримата мускетари” ще имат своята българска премиера  първо във Варна. Веднага след това пристигат в Балчик.