Патриарх Неофит посреща мощите на св. Пантелеймон

Животът

27-07-2017, 08:54

Снимка:

patriarshia

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Почитаме Св.Седмочисленици

Вчера по обяд пристигнаха мощите на св. Пантелеймон

Днес от 09.20 часа Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит и духовенството ще посрещнат Честната глава на св. вмчк и целител Пантелеймон и копието на чудотворната атонска икона на св. Пантелеймон в столичния храм „Свети Седмочисленици”. Това съобщиха от отдел “Връзки с обществеността“ при Светия синод на Българската православна църква.

Вчера по обяд пристигнаха мощите на св. Пантелеймон. На границата ни с Гърция Честната глава на светеца-церител бе посрещната от Неврокопския митрополит Серафим и Мелнишкия епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод. Мощите се носят от архимандрит Евгений, игумен на светогорския манастир „Св. Пантелеймон“ и братя на манастира.

Иконата с образа на светеца е носена от монаси от светогорския манастир „Ксенофонт“, където е и изрисувана. На ГКПП „Кулата“ всички служители на гранична полиция, както преминаващи граждани успяха да се поклонят на св. Пантелеймон и да изпросят неговата помощ и закрила. След като всички се поклониха Честната глава замина за София.