Нападателят на жена и дете в Несебър вече е въдворен

Крими

27-07-2017, 12:33

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тодор, нападнал незрящи в Несебър с пуснат с гаранция

Той е настанен в психиатрия, защото "чувал команди"

31-годишният Божидар Колев бе задържан на 20 юли, след като преби брутално на улицата в Несебър 14-годишно момиче и 69-годишна жена. Той обяснил пред психиатрите мотивите си за серията нападения над жени със следните думи: „Пребих жената, защото ме гледаше лошо. С погледа си издаваше, че ме смята за обратен. А аз не съм такъв. Затова я пребих, за да й докажа, че не съм хомосексуалист”.
Това става ясно, след като Районният съд в Бургас изслуша заключението на експертите, изготвили психиатрична експертиза на Божидар. Според заключението на специалистите Божидар е с параноидна шизофрения, регистриран е през 2013 година, като заболяването му се отключило след употреба на наркотични вещества. Пациентът обаче отказвал да приема медикаменти, тъй като по думите му, те го превръщали в зомби.

Районният съд в Бургас разпореди пациентът да бъде изпратен в психиатрията в Царев брод. Това се случи в отсъствието му, тъй като в момента той се намира в психодиспансера в Бургас, а състоянието му не позволява да бъде извеждан от там. 
 Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"