Симеонов: Анелия Велева е жертва!

Политика

28-07-2017, 09:22

Снимка:

bgonair/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Манолов: Опитаха се да злепоставят Валери Симеонов

Тя не е координаторка, тя е председателка

Вицепремиерът Валери Симеонов използва правото си на отговор като отвърна в ефира на България он Еър на нападките от страна на бившия му съпартиец Димитър Байрактаров. В едно от изказванията си той намекна, че Симеонов опъвал политически чадър над трафика с бежанци.

Вицепремиерът яростно реагира на твърдението на Байрактаров и категорично го опроверга, а след като изложи гледната си точка, напусна студиото. Той коментира задържането на председателя на структурата на НФСБ в Костинброд и кандидат-депутат Анелия Велева, като заяви, че според него тя е станала жертва. В някои медии се появи информацията, че Велева е координатор на НФСБ в Костинброд.

Симеонов обаче подчерта - тя не е координатор, защото координаторът се назначава от политическия съвет и в този случай лидерът на партията носи отговорност за назначението. "Тя не е координаторка, тя е председателка... А председателят се избира от структурата на населеното място, където членува", посочи Симеонов.

"Това прибързано оплюване, това хвърляне на определение на присъди от медиите, не е здравословно. Нека да изчакаме решението на съда и да видим дали тя е виновна, дали не е виновна. Да, аз смятам, че тя е станала жертва. Ако тя е виновна, естествено, че ще бъде изключена. Никоя партия не държи престъпници в своите редове, а в нашия устав изрично е записано, че хора с присъди не могат да бъдат членове", продължи той.

И още вицепремиерът посочи, че Байрактаров първо е заявявал категорични твърдения по негов адрес, а след това показвал колебливост.

алери Симеонов настоя, че казаното от бившия депутат са внушения и клевети, а сред тях и това, че вицепремиерът използвал оградата по границата с Турция, за да регулира трафика на хора.