Елитни пистови колоездачи идват на "Колодрума"

За първото издание на Балканската купа

Пловдив за първи път ще бъде домакин на Балканска купа по колоездене на писта за мъже до 23-годишна възраст и мъже "Елит", през уикенда. 
Състезанието ще се проведе в многофункционална спортна зала "Колодрума" днес и утре. То е включено в календара на Балканския и Българския колоездачен съюз.
Първото издание на Балканската купа е открито за участие и затова се очаква да събере много от най-добрите пистови бегачи не само на Балканите, но и от Европа.
Поканени са елитни колоездачи от 9 страни, между които Гърция, Румъния, Украйна, Словения, Словакия, Чехия  и др.
Организатор на престижната надпревара е пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон 1898", със съдействието на община Пловдив. 

Решихме да инициираме и организираме тази Балканска купа, защото Пловдив е водещ колоездачен град в България и заслужава състезание от такъв висок ранг. Освен това, разполагаме с прекрасен Колодрум - един от най-добрите в Европа, с уникална олимпийска писта - една от най-бързите в света. Амбициите ни са догодина тази открита Балканска купа да влезе и в календара и на Международния колоездачен съюз (ЮСИ)", коментира изпълнителният директор на КК "Цар Симеон 1898" Йордан Зашев.
Стартовете от Балканската купа са от 09:30 ч. и от 18:00 часа.
Източник: Дарик


Снимка на Деня

Щрихи от Плевен