Спират при необходимост движението в неделя в част от Коматево

Спорт

30-07-2017, 08:20

Снимка:

Ботев

Автор:

Руслан Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Димитър Якимов:ЦСКА може да бие Ботев в Пловдив със зрелищен резултат

Заради мача Ботев-ЦСКА

Във връзка с с футболната среща между отборите на Ботев (Пловдив) и  ЦСКА София на 30.07.2017 г. /неделя/от 16:45 ч. до 21:45 ч. при необходимост ще бъде спряно  движението  на МПС в района на стадион "Футболен комплекс Ботев1912" в кв. "Коматево", ул. "Коматевско шосе" и ул. "Захаридово".
От ОП "Организация и контрол на транспорта"  Пловдив уведомиха, че ще бъдат пропускани автобусите по линии №1, 20 и 27 от масовия градски транспорт. Шофьорите на рейсовете са предупредени да карат бавно, внимателно и да се съобразяват с въведената временна организация на движение.  От ОД МВР съобщиха, че преди, по време и след приключване на футболната среща, полицейските служители ще следят за опазването на реда и недопускането на инциденти на територията на Пловдив. Ще бъде създадена организация за безпроблемно придвижване на зрителите за и от стадиона.  Привържениците на гостуващия отбор ще бъдат съпроводени от полицейски служители по следния маршрут: Околовръстно шосе -  ул. “Захаридово” -  ул. Драговец -  ул. “Мечта” - паркинг на ул. “Воден”, и обратно.
За да бъде избегнато струпване на желаещи да гледат мача, вратите на спортното съоръжение ще бъдат отворени в 16.45 часа. На изградените контролно-пропускателни пунктове полицаите ще извършват стриктни проверки. Няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние, такива, на които са наложени забрани за посещение на спортни мероприятия, както и малолетни  без пълнолетен придружител. При охраната на мача ще бъде използвано и видеонаблюдение.
Призовават се феновете да спазват стриктно разпорежданията на  служителите на реда; нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия
Припомняме, че е забранено внасянето на пиротехнически средства, оръжие и предмети, които могат да се използват като оръжие; спрейове със защитен газ, с разяждащи или с оцветяващи вещества; бутилки, включително пластмасови над 500 мл, или предмети, произведени от чуплив или от особено твърд материал; обемисти предмети като стълби, сандъци, куфари, столове и други; сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия; знамена и плакати с дръжки по-дълги от 1 метър и с диаметър по-голям от 1 см, с изключение на олекотени ПВЦ-тръби с размер до 2,5 см; механично задвижвани предмети и съоръжения, които предизвикват шум; алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества; животни.