Русия подготвя санкции срещу Румъния

Свят

30-07-2017, 10:43

Снимка:

facebook

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

ЕК разглежда новите санкции на САЩ срещу Русия и други държави

Русия подготвя санкции срещу хората, взели решение да откажат да пуснат руски самолет във въздушното пространство на Румъния на 28 юли.

Русия подготвя санкции срещу хората, взели решение да откажат да пуснат руски самолет във въздушното пространство на Румъния на 28 юли. Така е провалено посещение на руския вицепремиер Дмитрий Рогозин в Молдова, предаде ТАСС, цитирана от БТА.
Заплахата за санкции отправи самият Рогозин в интервю за телевизия "Россия 24".
"Отговор, разбира се, ще има. Ние ще установим точно кой е стоял зад това решение в Кишинев, Букурещ, Будапеща, Брюксел. Ще открием хората, които са взели тези решения. Нашите санкции ще бъдат точно адресирани", заяви Рогозин. Самолетът с руския вицепремиер на борда на път за Молдова, не е получил разрешение да прелети над Румъния. Той е бил пренасочен към Минск, след което е направил няколко кръга над Унгария. Руският вицепремиер написа заплашителни думи в социалните медии: "Румънските власти изложиха на опасност живота на пътниците от редовния полет на S7 за Кишинев, на жени и деца. Горивото ни стигна до Минск. Очаквайте отговор, гадове", гласи написаното. Рогозин продължи полемиката в социалната мрежа в същия тон и след като беше разпространено изявление на румънския министър на отбраната Адриан Татуану, който определи реакцията на руския вицепремиер като абсолютно неприемлива. "С една дума - румънец" гласи отговорът на Рогозин.

Министр обороны Румынии прокомментировал реакцию Рогозина на запрет пролёта в Кишинёв https://russian.rt.com/world/news/413525-ministr-oborony-rumyniya-rogozin

Публикувахте от Dmitry Rogozin в 29 юли 2017 г.