Асеновградчани подновиха протестите си

Очаква се на 24 август да се проведе кръгла маса за решаване на проблемите на хората

След близо две седмици прекъсване, жителите на Асеновград възобновиха протестите си. Те тръгнаха от парка на улица "Свобода", известен още като "кметската градинка", като за малко блокираха пътя за Смолян.
Хората са недоволни от мерките, които институциите предприеха за решаване на проблема с ромите в града. Асеновградчани отново настояха за справедливи присъди за нападателите на състезатели от отбора по гребане в града. Протестите ще продължат всяка неделя, заканиха се протестиращите.
Припомням, че на проведената на 25 юли работната среща между институции и асеновградчани бяха представени резултатите от извършената работа по поетите ангажименти за решаване на проблема с ромите в града. Бяха обсъдени мерките на Общината срещу установяване на незаконното строителство в ромската махала в града, разкриване на полицейска приемна в кв. Лозница, запълване на свободните щатове в РУП-Асеновград, както и отблокиране на 19 незаети полицейски щата за РУП-Асеновград, необходими за осигуряване на реда и спокойствието в града и в съседните две общини - Садово и Лъки.
Очаква се на 24 август да се проведе кръгла маса за решаване на проблемите на хората от Асеновград, на която ще присъства омбудсманът Мая Манолова.

Източник: Дарик