Българинът пострадал в Германия не е потърсил помощ от консулството там

Политика

31-07-2017, 10:09

Снимка:

nova.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

МВнР: Има пострадал българин при инцидента в нощен клуб в Германия

Стрелбата не се разглежда като терористичен акт

Може да се предположи, че пострадалият след стрелбата в нощен клуб в Германия български гражданин е осъществил контакт с близките си и не е пожелал съдействие от страна на генералното консулство. Това каза за Нова Телевизия консулът на България в Мюнхен Милко Милушев.

„От полицията получихме лаконичен отговор, че има пострадал български гражданин, но нараняванията му не се дължат на попаднал в тялото куршум в тялото. Повече от това не е известно на генералното консулство”, съобщи още консултът ни в Мюнхен.

Вчера 34-годишен иракски кюрд въоръжен с автомат М16 откри огън в дискотека в града и уби един човек. Той рани четирима души, сред които полицай, преди да бъде ликвидиран.

„Стрелбата не се разглежда като терористичен акт, а като резултат на уреждане на лични взаимоотношения”, уточни Милко Милушев.

"Нищо не показва, че става дума за проява на ислямистки тероризъм. Всичко говори, че става дума за личен спор, който се е изродил в насилие", каза градският прокурор Йоханес Георг Рот.

Нападателят се бил устроил в района от 1991 г. Той имал статут на политически бежанец в Германия и бил зет на собственика на дискотеката. В миналото е бил осъждан за прояви на насилие и трафик на дрога. Преди да открие огън в дискотеката, той имал пререкание със служител на заведението и трябвало да напусне помещението. След това се върнал с автомата и веднага застрелял един от охранителите пред входа. После изпразнил цял пълнител във фоайето на заведението, но охраната успяла да затвори вратите, водещи към дансинга, където имало няколко стотици посетители. След това нападателят открил огън по полицаите, които се отзовали на подадения сигнал от заведението. Той прострелял в главата един от полицаите, който носел титанова каска, която му спасила живота.

След това полицаите ликвидирали нападателя.