Перата и двамата цигани обжалват арестите си

Срещу Исмет Л. и Костадин М. са повдигнати обвинения за хулиганство

Окръжен  съд – Пловдив на 1 август от 16,00 часа в зала №2 ще разгледа жалбата на Петър Низамов- Перата против определение на Районен съд – Асеновград, с което е потвърдена първоначално взетата спрямо него мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Срещу него са повдигнати обвинения за хулиганство – престъпление по чл. 325 ал.1 от НК, и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131 ал.1 т.12 във вр. с чл. 130 ал.1 от НК., уточниха от Съдебната палата.
Окръжен съд – Пловдив на 1 август от 16 часа в зала №  2  ще разгледа жалбите на двамата цигани.Исмет Л. и Костадин М. против определение на Районен съд – Асеновград, с което са оставени без уважение молбите им за изменение на наложените им мерки за неотклонение  от „задържане под стража“ в по-леки.
Срещу Исмет Л. и Костадин М. са повдигнати обвинения за хулиганство, като деянието е извършено в съучастие – престъпление по чл. 325 ал.2 във връзка с ал.1 във връзка с чл. 20 ал.2 във връзка с ал.1 от НК.