Принц Филип прекратява с обществените си ангажименти след тази седмица

Принц Филип обаче ще може от време на време да участва в обществени ангажименти заедно с кралицата

Принц Филип, съпругът на кралица Елизабет Втора, в сряда ще участва в последния си официален самостоятелен обществен ангажимент след над 22 000 подобни негови ангажимента, оповести Бъкингамският дворец, цитиран от Франс прес.
"С това ще приключи програмата от индивидуални публични ангажименти на херцога на Единбург - заяви говорителка на двореца. Принц Филип обаче ще може от време на време да участва в обществени ангажименти заедно с кралицата." Това означава, че той няма да се оттегли напълно от обществения живот и ще продължи понякога да придружава кралицата в нейните ангажименти.
За последния си индивидуален обществен ангажимент принц Филип, който е служил в кралския флот през Втората световна война, ще приеме парад на британския ВМФ в Бъкингамския дворец. Оттеглянето му от обществените ангажименти бе оповестено през месец май, един месец преди 96-ия му рожден ден - 10 юни. От двореца поясниха, че това няма нищо общо със здравословното му състояние, след като кралицата и съпругът ѝ отмениха участието си в редица събития около Коледа м. г. поради настинка.