Предстои ремонт на "Орлов мост"

Мисия София

01-08-2017, 06:04

Снимка:

wikimedia commons

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

В момента се подготвя организацията на движението

От 11-ти август предстои ремонтът на "Орлов мост". Ресорният заместник-кмет Евгени Крусев, който инспектира подмяната на осветлението на бул. "България", коментира пред журналисти, че "Орлов мост" няма да бъде затварян цялостно. В момента се подготвя организацията на движението съвместно с "Пътна полиция".

Ремонтът ще струва на Столична община около 200 хиляди лева. "От тази събота вече започна работа по бул. "Монтевидео" с неговото разширение. Това, което предстои и може би ще затрудни хората в известна степен това е ремонтът на Орлов мост, който планираме", посочи Крусев.

Той увери, че ремонтът ще започне петък вечер и ще трае шест дни. Тоест на 17 август "Орлов мост" трябва да е с нова настилка. "Тя ще бъде положена заедно със специални мрежи, така че да се гарантира в максимална степен устойчивостта на тази настилка", увери още ресорният зам.-кмет.

Ремонтът на "Орлов мост" ще включи цялостно преасфалтиране, както на самото кръстовище, така и на няколко десетки метра от бившия хотел "Плиска", където също били констатирани нагъвания на самата настилка. "Там, където има такива нагувания асфалтът ще бъде фрезован в дълбочина, ще се положат няколко пласта асфалтова настилка с полимерно модифициран бетон, който да може да задържи настилката под натиска на тежките превозни средства, които минават оттам", обясни още Крусев.

Столична община продължава с плановите ремонти. Крусев уверява, че повечето от тях ще приключат до 15-ти септември. Но има и такива, които ще продължат. Такъв е и ремонтът на булевард "Дондуков", който остава затворен до края на октомври.

Той информира още, че сега приключва процедурата за избор на изпълнител за преасфалтиране на платната между "Черни връх" и кв. "Бояна" на бул. "България". "Продължаваме да сме в преговори дали ще бъде отпуснато финансиране за част или за цялата отсечка на булеварда", каза още Крусев.