Т. Михайлова: Проектът за по-къса лятна ваканция още се обсъжда

Общество

01-08-2017, 10:57

Снимка:

btv.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

По-кратка лятна ваканция?

График на ваканциите през идната учебна година

МОН предвижда през лятото да се почива със седмица по-малко

По-дълги ваканции през учебната година и по-къса лятна ваканция, както и различни дати за матурите след VII и след XII клас. Това предлага Министерство на образованието и науката за новата учебна година. Това предложение предизвика полярни мнения в социалните мрежи – учителите са против, а родителите са разделени на „за” и „против”.

Министърът на образованието Красимир Вълчев обяви, че предложението за по-къса лятна ваканция е, защото учениците забравят много от наученото и изоставащите изостават още повече при дълга почивка.

"Предложението е проект и в момента тече обществено обсъждане", обяви в ефира на бТВ Таня Михайлова от просветното министерство.

Директорът на 119 училище в София и бивш зам.-министър на образованието Диян Стаматов смята, че ваканциите не трябва да бъдат променяни по никакъв начин, а с това предложение експертите от МОН са „разклатили” цялата страна.

"Част от родителите подкрепят, други – не, по-важно за тях е какво се случва, докато децата са на училище", коментира Цвета Брестничка от асоциация „Родители”.