Окаяма кани български олимпийци на подготовка

Министър Кралев, г-н Кенсуке Фуджи и г-н Такаюки Ямаджи изтъкнаха традиционно добрите отношения между България и Япония в областта на спорта и младежките политики

Съгласно подписания меморандум за сътрудничество в областта на спорта между България и Япония министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе работна среща с ръководителите на официалната делегация от град Окаяма в лицето на господин Кенсуке Фуджи – генерален директор на Спортната дирекция на Община Окаяма и господин Такаюки Ямаджи – старши мениджър. На срещата присъстваха проф. д-р Пюзант Касабян, председател на Българската федерация по бадминтон и генералният секретар на федерацията Володя Златев.
Акцент в разговора бяха условията, които предлага град Окаяма за провеждане на ежегодни тренировъчни лагери на български спортни федерации. Стана ясно, че представителите на Окаяма водят преговори за сътрудничество с Българската федерация по бадминтон. Предстоят им разговори и с федерациите по джудо, волейбол и лека атлетика.
Японските общини разполагат с държавна субсидия за подпомагане на гостуването на чуждестранни отбори и предлагат добри условия за подготовка на родните ни спортисти. Националният ни отбор по художествена гимнастика избра японския град Мураями, за да провежда ежегодно подготвителни лагери преди Олимпийските игри в Токио през 2020 г., първият от които стартира през месец юни. Красен Кралев приветства условията за подготовка, които предлага Окаяма и насърчи възможното предстоящо сътрудничество между японската община и български спортни федерации.
Министър Кралев, г-н Кенсуке Фуджи и г-н Такаюки Ямаджи изтъкнаха традиционно добрите отношения между България и Япония в областта на спорта и младежките политики. Те бяха категорични, че сътрудничеството между двете страни ще продължи и в бъдеще.

Съгласно подписания меморандум за сътрудничество в областта на спорта между България и Япония, днес проведох работна сре...

Публикувахте от Krassen Kralev в 1 август 2017 г.