Оставиха в ареста мъж с 18 присъди за държане на наркотици

Обвиняемият е освободен условно предсрочно от затвора на 22.12.2016 г.

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Георги Ф., на 32 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества - престъпление по чл.354а,ал.3,т.1 от Наказателния кодекс.

На 29.07.2017 г. в Стара Загора, около 4 часа, обвиняемият Георги Ф. бил спрян от полицейски служители, които извършвали проверка. При извършено претърсване, обиск и изземване, в дрехите на обвиняемият била намерена полиетиленова торбичка с клипс-система на затваряне, която съдържала жълтеникаво на цвят прахообразно вещество. При тестване с полеви наркотест то реагирало на наркотично вещество - метамфетамин.

До момента Георги Ф. е осъждан 18 пъти  за престъпления от общ характер, като са му били налагани ефективни наказания „лишаване от свобода“ за извършени от него кражби, грабежи, хулиганство, държане и разпространение на наркотични вещества. Обвиняемият е освободен условно предсрочно от затвора на 22.12.2016 г.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Георги Ф. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Георги Ф. мярка за неотклонение може да се обжалва пред Окръжен съд-Стара Загора.