Танцов състав от Санкт-Петербург ще гостува в Областна администрация

Младите изпълнители ще представят своето изкуство пред посетители на Регионална библиотека „Дора Габе“

Художествен ансамбъл „Ритмите на века“ от Санкт-Петербург ще гостува утре – 03 август 2017 г., в Областна администрация Добрич. Младите танцьори и техните ръководители ще имат среща с Областния управител Красимир Кирилов и ще запознаят екипа на администрацията със своето творчество. След това ансамбълът ще посети Регионална библиотека „Дора Габе“, където със съдействието на Областния управител, ще представят своето творчество. Танцьорите ще представят пред свои връстници букет от изпълнения.

Художествен ансамбъл „Ритмите на века“ е основан през 2003 г. в държавния културен център „Троицкий“ в Санкт-Петербург. Художествен ръководител на колектива е Олеся Купцова. Днес основният състав на ансамбъла е разделен на три възрастови групи – младша /7-10 години/, средна /11-13 години/ и старша /14-16 години/ и наброява общо около 100 деца. В своите изпълнения младите танцьори ползват различните направления в хореографията, запознавайки се по време на заниманията си с класическия, естрадния и съвременен танц, но най-много внимание се отделя на изучаването на народния танц.

 Репертоарът на ансамбъла е много разнообразен и наброява над 30 танцови композиции в различни жанрове. Младите изпълнители представят народни, естрадни, стилизирани танци и радват публиката както с провокиращи денс изпълнения, така и с лирически танци.

 В момента художествен ансамбъл „Ритмите на века“ е на лагер в курортното селище Кранево.