Жълт код за жега за четвъртък

Животът

02-08-2017, 17:17

Снимка:

pixabay.com

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

През новата седмица времето ще се задържи предимно слънчево

Максималните температури ще са предимно между 33 и 38 градуса

Жълт код за високи температури е обявен за територията на почти цялата страна за 3 август, четвъртък, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

 Предупреждението е в сила за столицата и 25 области на страната: Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Силистренска, Търговищка, Разградска, Шуменска, Добричка, Сливенска, Ямболска, Старозагорска, Хасковска, Кърджалийска, Смолянска, Пловдивска, Пазарджишка, Благоевградска, Кюстендилска, Пернишка, София-град, София-област. 

 Единствените области, за които няма отправено предупреждение за високи температури, са Варненска и Бургаска.

 През нощта ще бъде ясно. В четвъртък ще се задържи сухо и горещо, предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са предимно между 33 и 38 градуса.

 Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месец август.

 В планините ще е слънчево. Ще духа умерен, по високите части силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26 градуса, на 2000 метра – около 19 градуса.

 По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 29-31 градуса. Температурата на морската вода е 25-26 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала