Зоран Заев договаря ново име за Македония?

Македонският премиер Зоран Заев се надява страната му да стане 30-ият член на НАТО

„На лидерската среща на страните от Адриатическата харта македонският премиер Зоран Заев е успял да договори с американския вицепрезидент Майк Пенс ново име за страната.
„Зад кулисите на лидерската среща на страните от Адриатическата харта македонският премиер Зоран Заев е успял да договори с американския вицепрезидент Майк Пенс ново име за страната, под което тя да може да получи покана за членство в НАТО", предава белградското радио "В-92".
Според сръбското издание на руската агенция „Спутник" на закритата среща Заев е поискал подкрепата на САЩ за провеждането на референдума за промяна на името на Македония.
Според „Mondo" сред предложените от Заев имена, според сръбските медии, са били „Горна Македония", „Северна Македония" и "Република Македония (Скопие)".
По време на лидерската среща на страните от Адриатическата харта в Подгорица, македонският премиер Зоран Заев заяви, че се надява страната му да стане 30-ият член на НАТО. Според него това може да се постигне чрез интензивна работа със съседите и чрез разширяването на участието на македонската армия в мисиите на алианса.
Американският вицепрезидент Майк Пенс, който приключи европейската си обиколка в Подгорица, заяви, че „бъдещето на Западните Балкани е на Запад".
В македонската делегация на срещата в Подгорица са участвали вицепремиерът и министър на отбраната Радмила Шекеринска, вицепремиерът по прилагането на Рамковия договор Хазби Лика, министърът на външните работи Никола Димитров и депутатът Стево Пендаровски.