Задържаха наркодилър

При специализирана полицейска операция

Служители на Второ РУ - Стара Загора са провели специализирана полицейска операция за противoдействие на престъпленията с наркотични вещества, при която на изхода на Стара Загора в посока Казанлък е спрян лек автомобил„Опел Корса“, управляван от 31-годишен старозагорец. Извършени са процесуално-следствени действиея, при които в лекия автомобил  са намерени и иззети бяло прахооразно вещество и суха зелена тревиста маса.При последвало претърсване в жилището, обитавано от мъжа е намерено допълнително  количество суха зелена тревиста маса.

След извършена експертиза на иззетите вещества е установено, че същите са наркотични -  амфетамин - 407,28 гр. и марихуана, общо 506,24 гр.  Извършителят е задържан за срок до 24 ч. във  Второ РУ - Стара Загора и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а, ал.1 от НК.

При проведени на 02.08.2017 г. допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия е установено местонахождението на нива в гориста местност, северно от с. Люляк, общ.  Стара Загора, където  е засял растения от рода на конопа. Намерини са и са иззети 20 бр. такива растения, засадени в саксии.

С постановление на Окръжна прокуратура – Стара Загора на старозагорецът е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража” за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.
Полицейски екип на Първо РУ - Стара Загора,  е извършил проверка на возило "БМВ", управлявано от 23-годишен водач  и пътуващи в автомобила младежи на 18 и 20 години.Стара Загора.
В хода на поверката в лекия автомобил е намерена и иззета кутия от цигари, собственост на щофьора съдържаща пакетче с бяло на цвят вещество, за което след извършена експертиза е установено, че е наркотично – амфетамин, 0,45 грама., а в един от пътниците е намерен хартиен лист със завита в него суха тревиста маса – марихуана, 0,14 грама. Срещу двете лица са образувано достдебни производства за извършени престъпление по чл. 354а, ал. 3, т.1 от НК.