Георги Дерменджиев:Знаем,че Судува са трети, но отстраниха Сион

Искаме да компенсираме отпадането от Шампионската лига с добро представяне в Лига Европа

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев призна, че жребият за плейофите на Лига Европа е бил благосклонен към българския шампион. Лудогорец ще премери сили с литовския Судува за влизане в групите на турнира, като мачовете са на 17 и 24 август.

Разградчани вече отстраниха литовския шампион Жалгирис в Шампионската лига.

"На този етап отборите се изравняват, но в крайна сметка, като жребий, като отбор, ние вече играхме с шампиона оттам. Знаем, че Судува са трети, но отстраниха Сион. Така че нямаме право на подценяване, на лежерност. Този мач трябва да бъде спечелен, имам предвид и двата мача," заяви пред „Дарик радио“ Георги Дерменджиев.

"Още днес ще имаме достатъчно статистика и информация и започваме да се подготвяме," допълни той. "Може би е по-добре, че ние сме домакини на първия мач. Не знам дали пак ще се играе на изкуствен терен."

"Ние бързо трябва да се отърсим от отпадането от Шампионската лига, макар че има много сериозно разочарование. Играхме добре, но отпаднахме. В крайна сметка сме професионалисти, насочваме се към следващия съперник. Искаме да компенсираме отпадането от ШЛ с добро представяне в Лига Европа," заяви още наставникът.

"Имаме достатъчно добри футболисти, които да заменят Марселиньо," уверен е Дерменджиев. Марселиньо може да получи наказание от 2 мача и да пропусне и двете срещи от плейофа, заради инцидента срещу Апоел в третия кръг от ШЛ.

"Няма да можем да ползваме Яцек Гуралски, тъй като той е играл в евротурнирите с Ягелония и ще бъде картотекиран евентуално за груповата фаза," завърши Дерменджиев.