Ангелкова откри нови нарушения по плажовете

Туризъм

05-08-2017, 15:37

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Патрули по плажовете, обеща министър Ангелкова в Бургас

Министърът потвърди информацията отпреди седмица, че договорът за плаж „Село Лозенец“ ще бъде прекратен

Проверките по плажовете това лято показват нов тип нарушения на правилата, но като цяло тази година те са по-малко. Това съобщи в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя даде и няколко конкретни примера за типични случаи на фрапиращо неспазване на правилата.

На плаж „Панорама“ до Варна избраният наемател все още не сключва договора си за наем, но в момента го използва. На „Кабакум-централен“ досегашният не отстъпва владение на обектите си по ивицата на избрания нов, независимо от изпратените сигнали. На „Обзор-мотела“ предишни наематели не дават на новия да встъпи в правата си, за което министерството е сезирало прокуратурата.
Ангелкова потвърди информацията отпреди седмица, че договорът за плаж „Село Лозенец“ ще бъде прекратен от 1 октомври. Наемателят там няма да строи заведението, което беше започнал. На „Равда-ХТИ“ е била поставена табела за частна собственост, което е противозаконно. На пет неохраняеми ивици в „Русалка“ неправомерно се събират такси от плажуващи.
Министър Ангелкова разказа и за ситуацията около къмпинг „Корал“ до Царево и нерегламентирано къмпингуващите там с палатки и каравани, които използват незнайно откъде ток и вода. Този случай продължава да е неразрешен от години и скандалът около него е постоянен.