Борис Ячев: Програмата на кабинета е прагматична, ефективна и резултатна

Управленска програма на кабинета "Борисов 3" вече е факт

Дългоочакваната управленска програма на кабинета "Борисов 3" вече е факт. "Тя е делова, стегната, прагматична, много ефективна и съм сигурен, че ще бъде и резултатна", уверено заяви в патриотът Борис Ячев в телевизия "България Он Еър.

Политикът подчерта, че програмата не е само на коалицията, а и на хората, които ще я изпълняват и реализират "на терен".

"Този път постъпихме по-различно. Програмата, освен че включва това, което е важно за нас от Обединените патриоти, дадохме време и на съответните министерства да влязат в проблематиката и да подскажат най-правилния начин за разрешаване на проблемите", обясни Ячев.

Депутатът е радостен, че управленската програма е голяма по обем. Тя се състои от 20 области, 65 приоритета и над 900 мерки, информира той.

Ячев съобщи, че в програмата е налице "сериозен проект", който е насочен към създаването на нов антикорупционен закон.

"Подкрепям идеята ръководството на Комисията на антикорупционния закон да се назначава от Народното събрание, а не от изпълнителната власт и да бъде под контрола на парламента", обясни Борис Ячев.

Запитан доколко присъства ролята на Обединените патриоти в точките от управленската програма, политикът изброи някои аспекти, сред които борбата с битовата престъпност, за която е предприето засилване на полицейското присъствие в малките населени места.

Ячев твърди, че реформата, която тече в момента в МВР, е част 900-те мерки от програмата. Той обясни, че се предприемат действия по назначаването на млади полицаи, които да работят на терен и също така - вкарването на полицията в ромските махали.