Илиана Раева: Нашите планове са дългосрочни - Олимпиадата в Токио

Пътят е този, но трябва да се следва с пълна отдаденост и отговорност, с вяра и любов!

"2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала спечели българският национален отбор жени индивидуално и ансамбъл днес! Невяна Владинова с пълен комплект медали - златен, сребърен и бронзов! Ансамбълът със златен и бронзов медал! Катрин Тасева с три финала! Браво, момичета!", написа президентът на БФХГ Илиана Раева във Фейсбук.

"В началото на годината казах пред медиите, че ако си направим съчетанията по правилника на макс, ако ги изиграят с всичко заложено като елементи и без грешка, няма да се борят само за медали, а за златни медали! Казвам го всеки ден и на треньорите, и на момичетата. Защото имаме отлични и качествени състезателки и прекрасни треньори", коментира Раева.

"Днешните финали в Минск го доказаха. Иска се да играят смело, с контрол и отговорност, с вдъхновение и артистичност. Някъде успяхме и взехме високи оценки и златни медали. Някъде не успяхме. Имаме много работа още, но нашите планове са дългосрочни - Олимпиадата в Токио. Пътят е този, но трябва да се следва с пълна отдаденост и отговорност, с вяра и любов! Трябва да стоим здраво стъпили на земята и да имаме отлична преценка както за нас, така и за силните ни съперници, за да се радваме на финалната права", категорична е Илиана Раева.

"Поздравления за треньорите и екипите им, за състезателките, за Мария Гигова и Даниела Велчева! Честито на всички ни пореден огромен успех на българската художествена гимнастика!", щастлива е тя.