Задържаха двама за разпространение на наркотици в Стара Загора

Открити са канабис и амфетамин

През изминалата седмица е проведена специализирана полицейска операция от служители на ТСБОП при ОДМВР - Стара Загора съвместно със служители на Първо РУ - Стара Загора за пресичане и държане на наркотични вещества, при която по ул."Генерал Столетов" до кръстовището с ул."Кольо Ганчев" е спрян за проверка движещ се таксиметров автомобил "Дачия Сандеро", управляван от 46-годишен старозагорец, съобщават от полицията.

При извършена проверка е установено, че в автомобила, като клиент е пътувал 27-годишен мъж, живеещ в  Стара Загора. Извършени са процесуално-следствени действия, при което са открити и иззети един брой политиленов плик със съдържаща се в него кафяво-зелена суха тревиста маса, която при направени тест е установена като канабис, както и един брой електронна везна. У пътника са намерени и иззети 42 броя топчета, с различна форма и големина, които при направен тест са реагирали на амфетамин, както и сумата от 2584 лева. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Първо РУ- Стара Загора е установено, че в обитаваната от мъжа и приятелката му квартира са намерени 3 броя топчета с различна големина и форма, които при направен тест са установени като амфетамин, електронна везна и сумата от 2540 лева и 20 британски паунда.

След изготвена експертиза, е установено, че наркотичното вещество е марихуана с тегло 1,12 грама и амфетамин с нетно тегло 102,16грама. По случая в Първо РУ- Стара Загора са образувани две бързи производство. Лицата са задържани за срок до 24 часа в Първо РУ- Стара Загора.