Преасфалтираха бул. "Черни връх" заради вчерашната буря

Ремонтът на засегнатите участъци е за сметка на фирмата-изпълнител

Вече е преасфалтиран участъкът от булевард "Черни връх" в София, който се напука при вчерашната буря. Повече от 60 бяха сигналите за нанесени щети от проливния дъжд.
Запушени шахти и просмукалата се под асфалта вода са основните причини за напукването на настилката на бул. "Черни връх", смятат от Столичната община.
“За много кратко време падна много сериозен дъжд и буквално свлече цели земни маси и наноси. Въпреки че причината е в тази авария, изпълнителят на обекта на "Метрополитен" пое ангажимента за собствена сметка да отстрани дефектите, защото обектът е в рамките на гаранционния срок”. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.
Булевард "Черни връх" беше цялостно ремонтиран преди по-малко от две години. Ремонтът тук струваше на Столичната община 13 млн. лева. Успокоението сега е, че аварията сега няма да бъде за сметка на общината. 

Проблемът с канализацията на южните квартали, обаче излиза наяве при всеки по-обилен дъжд. Интензивните валежи вчера предизвикаха и други проблеми в района. 

Дъждът буквално потопи строителен обект на Столичната община, който прави корекция на коритото на река "Драгалевска", така че тя да поема водата от отливните канали на кварталите в подножието на планината. 

От фирмата-изпълнител са категорични, че аварията няма да забави работата им и обектът ще бъде готов в срок. От там допълниха още, че със свързването на Драгалевска река с канализацията на южните квартали ще се избегнат инциденти като този на булевард „Черни връх".