Делио Роси: Не съм магьосник, но мисля, че ще успея

Този процес изисква време

Новият треньор на Левски Делио Роси, даде първата си пресконференция като треньор на отбора по време на представянето си.

"Извинявам се, че не мога да говоря на български език, защото преди една седмица не знаех, че  ще  бъда в България и ще водя Левски. Делио Роси се казвам, на 57 години съм, бивш футболист, женен съм от 34 години, имам 3 деца. С пълен успех съм завършил спортната академия в Италия. От 1990 година съм треньор по футбол", започна Роси.

"Искам работата ми да бъде оценявана от това, което правя, а не от това, което говоря. Последните 19 години съм работил само в Италия. Аз съм човек, който иска да се доказва и обичам предизвикателствата, затова приех офертата на Левски. Идвам, за да постигна успехи с отбора. Да, имах и други предложения, но собственикът ми показа, че наистина искаше да работя в Левски, затова избрах този отбор", заяви Роси.

"Не съм тук да давам обещания и няма да го направя. Собственикът ме помоли да докарам нов стил на игра и организация, за да имаме основи да вървим напред. Не съм магьосник, но мисля, че ще успея. Този процес изисква време - не може да искаме да тичаме без да сме проходили, но ще успея да направя Левски отбор на високо ниво", добави специалистът.