Реконструкцията на бул. "Княз Ал. Дондуков" върви по план

Срокът на цялостната реконструкция на булеварда е до края на м. Ноември

Най-тежкият обект от строителната програма на Столична община през тази година - реконструкцията на бул. "Княз Ал. Дондуков", се изпълнява в график, като се работи с удължено работно време. Целта е до края на октомври да бъде изцяло готова реконструкцията на булеварда. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова,  при проверка на изпълнението на реконструкцията заедно със заместник-кмета по направление транспорт и транспортни комуникации,  Евгени Крусев.
В участъка от бул."Кн.Ал. Дондуков" между ул. "Сердика" до ул. "Г.С.Раковски" е положена нова пътна конструкция. Монтира се релсов път. От ул."Сердика" до ул. "Веслец" е положена циментова стабилизация на пътната основа и се изпълнява паважна настилка.
На обекта е поканен и майстор, павьор - Лако Лаков, който е работил през 50-те години на миналия век по изпълнението на улици и булеварди с паважна настилка в София.
Очаква се до средата на септември да завърши първият етап (участъкът от Министерски съвет до ул. "Г.С. Раковски") и бъде възстановено движението.
След това ще продължи работата в участъка от ул. "Г.С. Раковски" до бул. "Васил Левски". Технологията на работа предвижда полагането на циментова стабилизация под паважната настилка, полага се пясъчна основа и след това се подрежда паважната настилка.
Възстановено е движението по ул. "Кракра". "Софийска вода" работи в участъка от ул. "Кракра" до бул. "Васил Левски". Движението на трамвая ще е изцяло спряно след средата на август, за да може да се реконструират и трамвайните линии.
По думите на кмета Фандъкова работи се въпреки много високите температури.
Изпълнителите трябва да са внимателни като бъде осигурена почивка на работниците и вода, заради високите температури.
Продължават и реконструкциите на бул."Прага", ул. "Монтевидео", на стария мост "Чавдар", бул."Шипченски проход" от ул. "Иван Димитров - Куклата" до бул. "Асен Йорданов" и бул. "Асен Йорданов" от бул. "Цариградско шосе" до кръстовището с бул. "Шипченски проход". Изпълнява се и реконструкция на трамвайния релсов път по бул. "Овча купел" от ул. "Коломан" до бул. "Цар Борис III", като се извършва и рехабилитация на пътните платна.