Литературни четения около чешмата в парка

На 11 август от 18.30 часа

Проектът „Стихове от и за парка” има за цел да популяризира и насърчи практиката на литературното четене и писане през целия живот, като бъде осигурен открит форум на местни поети, писатели и артист да представят българското слово пред широката аудитория на младежи и възрастни посетители на градски парк „Свети Георги”, гр.Добрич. В рамките на 5 литературни четения и 1 работилница за творческо писане сред природата на парка младежи, семейства и възрастни, включително хора с увреждания ще имат възможност да изградят и развият положително и творческо отношение към изкуството.

Проектът е идея на Краси Демиров и се координира от Сдружение „Черноморски център за развитие”-Добрич.Ползватели на проекта са всички любители на българското слово и Парк „Св.Георги”. Официално проектът стартира на 01.08.2017 г. с подписването на Договор за финансиране с Община гр. Добрич на обща стойност1465,00лв..

 На 11.08. 2017 г. от 18.30 ч. до 19.30 ч. ще се проведе първото от поредицата от пет литературни четения около чешмата с шишарката при Входа на градски парк „Св.Георги”. Сдружение „Черноморски център за развитие” съвместно с Окръжна библиотека „Дора Габе” ще подкрепи събитието с открита първа антикварна книжарница за дарени на библиотеката книги на български класици. Всеки желаещ ще може не само да чуе, но и да се докосне до хубавата българска книга.

 Организаторите имат идея всеки петък в рамките на 5 поредни седмици през месеците август и септември да превърнат литературните четения в парка в приятелски срещи и разговори на любителите на книгата с известни и по-малко известни писатели и поети.

Творческата работилница за бъдещи писатели и поети е предвидена да се проведе под ръководството на Сашо Серафимов през четвъртата седмица на м. август.Със съдействието на Ротари Клуб Добрич произведения на участниците в работилницата ще бъдат събрани в първа книжка  „Стихове от парка”.