Втора акция по почистване на деретата в община Генерал Тошево

Осигурява се нормалната проводимост на водосборните терени

Община Генерал Тошево продължава и тази година с превантивните мерки за предотвратяване на евентуални наводнения в ниските части на селата. Те са част от плануваните дейности за ограничаване на последствията от природни бедствия.

Почистването на деретата започна през миналата седмица и ще продължи до цялостното почистване на плануваните водосборни трасета В момента две фирми чистят деретата в с. Кардам и с. Изворово, след което предстои довършване на дерето и в с. Красен. За целта се използва високопроходима земекопна техника, като на места се коренят дънери и дървета, изхвърлят се натрупаните с годините битови отпадъци и наноси. По този начин се осигурява нормалната проводимост на водосборните терени и се предотвратява нанасянето на щети по инфраструктурата в селата и по къщите на живеещите в ниските части жители.
Припомняме, че през миналата година се почистиха дерето и канала в източната периферия на Генерал Тошево с обща дължина 1,5 км, както и по-голямата част от дерето в село Красен.