Ентусиазиран Ботев(Пд) спечели Суперкупата на България

Лудогорец очевидно мисли за плейофите за влизане в групите на Лига Европа

Ботев(Пд) спечели втори трофей за 2017 година. След като взе Купата на страната, сега постави в клубната си витрина и своята първа Суперкупа на България.

И в двата случая  "канарчетата" победиха Лудогорец. Сега Ботев Пд изглеждаше психически по-подготвен за Суперкупата. Пловдивчани отпаднаха достойно от предварителните кръгове на Лига Европа от Маритимо и мислеха за този трофей. Докато Лудогорец съсипа с отлична игра Апоел Беер Шева и победа с 3:1. Но трите гола не му достигнаха да продължи към плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. Един гол на израелците на "Лудогорец Арена" прати гостуващия тим  на този етап на турнира,след тяхна победа в първата среща с 2:0. Голът на чужд терен се оказа решаващ.

Очевидно Лудогорец мисли за двата мача със Судува. И макар,че съперникът е непретенциозен, за разградчани двата плейофни мача имат капитално значение.

Все пак Лудогорец изигра силен мач с Ботев,но явно това не бе достатъчно. А и три греди на отбора на Георги Дерменджиев лишиха лудогорци от още голове.

Първо Неделев откри от фаул, после Вандерсон през второто полувреме изравни за крайното 1:1. При дузпите "канарчетата" бяха безпогрешни. Докато за Лудогорец пропусна Марселиньо.

Интересно бе да се наблюдават двата отбора без две основни единици преминали в чужди клубове. При "канарчетата" не бе Омар Косоко, който ще играе за Ал Фуджейра от ОАЕ. Лудогорци пък бяха без Джонатан Кафу, който след близо годишна сага с неосъществени трансфери в различни европейски клубове, най-после подписа с френския Бордо.

Треньорът на "канарчетата" Николай Киров показа отново тактическа зрялост и Ботев триумфира пред пламенните си фенове.