Караниколов: Няма да допусна „Дунарит” да фалира

Стотици работници на военния завод излязоха и блокираха пътя край "Дунав мост"

Заставаме зад работниците и зад дружеството. „Дунарит” ще работи и няма да му бъдат отнети лицензите. В понеделник работниците могат спокойно да отидат на работа. Това каза министърът на икономиката Емил Караниколов, който поиска да се в ефира на Нова Телевизия.

Той беше категоричен, че няма да допусне някой, по някакъв начин да докара дружеството до фалит.

Стотици работници на военния завода излязоха и блокираха пътя край "Дунав мост" в четвъртък в знак на протест във връзка с предстоящото отнемане на лиценза на завода. Впоследствие те бяха успокоени, че заводът ще продъжи да работи.

„Фирма, която по наша информация е собственост на Делян Пеевски, иска да сложи ръка на дружеството”, каза Диана Георгиева, която е служител в завода. По думите на друг работник хапката наистина е апетитна, тъй като печалбата на дружеството се увеличава с всяка година, като за мината тя е била 29 милиона лева.

В предприятието работят над 1 300 човека. Заплатите се взимат редовно, дори има гласуван бюджет за социална програма.

Обвиниха ме, че от фирмата изтичат пари към Цветан Василев в Белград и че имам връзка с купуване и продаване на акции. Това са несъстоятелни обвинения. Те се публикуват в издания на определена медийна група”, каза изпълнителния директор Кръстьо Кръстев.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен