Варненски криминалисти задържаха извършител на брутално посегателство

Крими

11-08-2017, 11:38

Снимка:

pixabay

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Радев: Престъпността спада

На 8 август в центъра на Варна е била изнасилена жена

В резултат на предприети бързи оперативни действия, криминалисти на ОДМВР- Варна установиха и задържаха автора на брутално посегателство над жена, извършено в ранните часове на 8 август в района на улица „Струга ” в града. В хода на разследването са извършени множество разпити и процесуално-следствени действия.
27-годишният К.П. от Варна, регистриран за различни криминални престъпления, е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на Районна прокуратура – Варна. На задържания е повдигнато обвинение.

На 8 август в центъра на Варна е била изнасилена жена. Сигнал в МВР е подаден в 6:30 ч.

Престъпникът е издебнал жертвата си да върви сама по ул. "Струга" в града и я нападнал в гръб. Замъкнал я в храстите и запушил устата ѝ, за да не вика, след което разкъсал дрехите ѝ. Жената се съпротивлявала, а изнасилвачът е използвал сила, от което тя получила големи синини.

Докато се борила, жертвата успяла да види лицето на нападателя добре. По направеното описание е изработен фоторобот.

В медицинския документ от прегледа ѝ пише, че тя има охлузвания и кръвонасядания във влагалището. Кожата на гърба ѝ е издрана в областта на прешлените.

При освидетелстването на пострадалата медиците намерили епителни клетки, които подложили на изследване. Оказало се, че по тялото ѝ има и следи от У-хромозомата, която отговаря за мъжкия пол.

Полицията е предприела бързи мерки по издирване на престъпника. В морската столица бяха проведени издирвателно-оперативни акции. До 10 август, арестувани във връзка с престъплението са 19 души. Повечето от задържаните са освободени.

Днес в Нова телевизия, вътрешният министър Валентин Радев съобщи, че посегателството е било извършено брутално. Престъпникът е на 27 години, криминално проявен, няколко пъти е лежал в затвора, каза вътрешният министър.

Последно е излязъл от затвора през 2015 г. и оттогава не е имало сигнали за негови провинения.

Радев потвърди, че задържаният е от ромски произход.